Scholen uit Boskoop en Moerkapelle damkampioen…

by redactie on 11 februari 2019

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende kansen waren.

Bijna 120 leerlingen van 11 scholen uit Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle en Berkenwoude namen deel aan het 47e schooldamtoernooi. De spelers werden ingedeeld in poules van 6 of 8 spelers. De nrs. 1 en 2 van alle poules ontvingen vaantjes.

Bij de jongste dammers (groepen 3 en 4) deed de Eben Haezerschool Boskoop van zich spreken. De 4 spelers, die fraai de 1e plaats wisten te pakken waren Maarten Harskamp, Sarah Hok, Benjamin van Vuuren en Dani Berghout. De teams van de Dick Brunaschool en de Kardinaal Alfrinkschool uit Waddinxveen behaalden de 2e en de 3e prijs.

In de strijd bij de groepen 5 en 6 gaven de Rehobothschool Moerkapelle en de Eben Haezerschool Boskoop elkaar weinig toe. Het tellen van alle uitslagen was net in het voordeel van de school uit Moerkapelle. Het team bestond uit de spelers Joas Liefaart, Ivan van de Maas en Denise Rog. De Boskoopse school dus op de 2e plaats en de Bethelschool uit Waddinxveen wist beslag te leggen op de bronzen beker (3e plaats).

Bij de groepen 7 en 8 hadden wisselende successen bij de meer ervaren spelers. Uiteindelijk bleek in deze categorie de uitslag gelijk aan die van het vorig jaar. Alle 3 winnende scholen hebben de afgelopen maanden een aantal trainingen gevolgd. Van het Moerkapelse team maakten deel uit Jeftha Bregman, Andre v.d. Vendel, Thirza Roos en Marleen v.d. Spek. De Even Haezerschool Boskoop haalde de 2e plaats en de 3e plaats was voor de school uit Berkenwoude.

Eindstand

Groepen 3 en 4
1. Eben Haezerschool Boskoop
2. Dick Brunaschool Waddinxveen
3. Kardinaal Alfrinkschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. Bethelschool Waddinxveen

Groepen 7 en 8.
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. De Wegwijzer Berkenwoude

De nrs. 1 en 2 hebben zich direct geplaatst voor de provinciale schoolstrijd op 16 maart in Gouda.

Damborden voor scholieren.
Het comité schooldammen Waddinxveen won met de promotie- en resultaats- prijs van de dambond 50 magnetische damborden. Mede dankzij sponsoring van 2 bedrijven konden deze nieuwste damborden worden uitgereikt aan alle spelers van de 2 jongste categorieën