Bouw gemeentehuis loopt enkele maanden vertraging op…

by redactie on 3 augustus 2017

in Waddinxveen

Het college van B&W is door de samenwerkende aannemers verteld dat de bouw van het nieuwe gemeentehuis enkele maanden vertraging oploopt door ontwerpfouten in het installatieontwerp. De planning schuift nu op van het vierde kwartaal van 2017 naar begin 2018.

Door snel en flexibel handelen van met name de installateur maar ook de andere betrokken aannemers, is het een en ander verholpen en zijn er nieuwe uitvoeringstekeningen gemaakt waardoor de vertraging beperkt blijft tot enkele maanden. De vertraging kan niet worden ingelopen onder andere vanwege de levertijden op benodigde materialen.

Vertraging heeft geen gevolgen voor de dienstverlening door de gemeente. Verder kunnen naar huidig inzicht de financiële gevolgen worden opgevangen binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde renovatiebudget. Het college heeft de gemeenteraad vandaag op de hoogte gebracht.

Intussen zijn de werkzaamheden in volle gang. De buitenkant is bijna klaar en de aannemer werkt nu aan de installaties en het interieur.
Bron: gemeente Waddinxveen