Expositie cursisten Aleid Abels

by redactie on 10 maart 2017

in Waddinxveen

Na haar jarenlange lessen bij Stichting Vonk sluit Aleid Abels haar cursussen af met een laatste expositie met werk van haar cursisten. Van 14 maart t/m 13 april laten zij in Cultuurhuys De Kroon het werk van de afgelopen maanden van hun laatste lesjaar bij Aleid zien. In de vitrines langs de trap zijn pastels op zwart papier te zien met het onderwerp ‘De Hand van de Meester’. De tentoonstelling loopt verder door in de gangen van Vonk en is voor iedereen vrij toegankelijk. In de thema’s van het werk zitten leeropdrachten verstopt, zo kun je bijv. met allerhande (keuken)materialen schilderen behalve met penseel, wat te zien is op de panelen met ‘Golvend Water’. De verdikte acrylverf doet het water spetteren en spatten!

Normaal kijk je over ‘Rommel van de Straat’ heen, maar dit ongebruikelijke thema kan een prachtig onderwerp voor een schilderij zijn. Als je beter kijkt, zie je meer door eens anders te (leren) denken. Zelf bewust kleuren mengen vanuit maar 3 gekozen kleuren plus zwart en wit doet je versteld staan van het mooie kleurenpalet wat dit kan opleveren in een ‘Landschappelijke opdracht’. En de ‘Gezichten in  slechts 1 hoofdkleur’ geven een bijzondere uitstraling, omdat ze in dunne laagjes verf geschilderd zijn over een onderlaag met een andere donkerder kleur.  Het onderwerp ‘Groeisels’ kreeg vorm en kleur in  o.a. ecoline en aquarel.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren van De Kroon: op maandag en donderdag tussen 10 en 20 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 – 13.00 uur.

Foto: acrylschilderij ‘Golvend Water’ door Wilma Luiten