5 december controlebericht NL Alert…

by redactie on 28 november 2016

in Diverse berichten

Op maandag 5 december om 12.00 uur wordt het jaarlijkse controlebericht van NL Alert verstuurd. Dat gebeurt in het hele land.

Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat u bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven. Alle providers zenden NL-Alert uit via al hun netwerken. En u ontvangt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

Hoe ontvang ik NL-Alert?

De NL-Alert instelhulp geeft aan of u uw mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit nog zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en stel uw mobiel in.

Op maandag 5 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over NL-Alert? Ga naar rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur (lokaal tarief). NL-Alert valt onder verantwoordelijkheid van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).