Voorkom auto inbraak…

by redactie on 1 maart 2016

in Diverse berichten

Een auto-inbreker heeft geen bepaalde auto op het oog, maar kijkt om zich heen of hij een voor hem aantrekkelijke auto ziet. Een lege boodschappentas in uw auto kan al genoeg zijn om hem te doen besluiten een ruit in te tikken. Voorkom dat dit u overkomt.

De week van 7 tot en met 11 maart staat in het teken van auto-inbraakpreventie, want met een paar eenvoudige maatregelen kunt u er voor zorgen dat er niet in uw auto wordt ingebroken. Een week lang gaan agenten samen met scholieren, vrijwilligers en gemeenten op pad en houden korte confronterende acties waarbij de nadruk ligt op het afsluiten van de auto en meenemen van kostbaarheden, zoals camera’s, navigatieapparatuur, autopapieren, geld en creditcards.

Dieven kennen de signalen die aangeven dat er waarschijnlijk wat te halen valt. Nog veel navigatieapparatuur zit met een zuignap op de voorruit. Als u de apparatuur weghaalt, blijft er een ronde cirkel op de voorruit achter. Dieven letten daarop, dus veeg deze cirkel altijd goed weg. Ook wordt navigatieapparatuur vaak opgeladen via de aansluiting van de sigarettenaansteker. Zodra dieven zien dat er geen sigarettenaansteker in uw aansluiting zit, weten ze al genoeg. Plaats daarom uw sigarettenaansteker altijd terug. Dieven weten ook dat navigatieapparatuur en radiofrontjes vaak in het dashboardkastje worden verstopt. Stop daarom niets in dit kastje en zet het kastje open, zodat dieven zien dat het leeg is.

Moet de laptop van de zaak toch in de auto achterblijven? Berg ‘m dan uit het zicht op in de kofferbak en schakel ‘m helemaal uit. Met speciale apparatuur is deze namelijk door het bluetooth-signaal te detecteren. Overweeg de aanschaf van een goedgekeurde autokluis.

kringloopAD