Amsterdam Rotterdam Triathlon 2015

by redactie on 23 juni 2015

in Diverse berichten

Een triathlon voor water
poster amro triathlon 2015Op zondag 2 augustus gaan maximaal 50 deelnemers van het stadhuis van Amsterdam naar het stadhuis van Rotterdam 2,5 km zwemmen, 70 km fietsen en 17,5 km rennen voor schoon water.

Voor Schoon Water
De Amsterdam Rotterdam Triathlon staat net als de Rotterdam Swim (sinds 2008), de Amsterdam Swim (sinds 2009) en de Royal Amstel Swim (sinds 1841) in het teken van schoon water. Dat is ook de reden dat de deelnemers door, langs en over water de Amstel, het Aarkanaal, de Gouwe, de IJssel, de Maas en de Rotte zwemmen, fietsen en rennen.

Triathlon For Water
Met de opbrengst van de Amsterdam Rotterdam Triathlon 2015 gaan wij komend jaar van Rotterdam tot Amsterdam (in tegenovergestelde richting) de Rotte, de Maas, de IJssel, de Gouwe, het Aarkanaal en de Amstel schoon maken. Dit jaar hebben wij 45 forten aan de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie schoon gemaakt.

Verbinden
Met deze triathlon verbinden wij verder 2.5 miljoen inwoners en 80.000 bedrijven wonend en werkend in de 13 gemeenten, 4 waterschappen en 2 provincies langs deze 90 km lange route door het Groene Hart van Nederland. Wij hopen dit jaar dan ook veel Solo, Estafette of Team deelnemers uit Amsterdam, Ouderkerk aan den Amstel, Amstelveen, Uithoorn, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Gouda, Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Rotterdam, een van de vier waterschappen Amstel Gooi en Vecht, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard en Hollandse Delta of de twee provincies Noord Holland en Zuid Holland te krijgen.

Deelnemers
De Amsterdam Rotterdam Triathlon is voor beginnende sporters. Deelnemers kunnen op zondag 2 augustus op allerlei niveau deelnemen:
– Solo, 90 km zwemmen, fietsen en rennen
– Estafette, met in totaal 3 deelnemers 90 km afwisselend zwemmen, fietsen en rennen
– Team, met maximaal 4 deelnemers gezamenlijk 90 km zwemmen, fietsen en rennen
– Team+, met maximaal 4 deelnemers + 1 coach/trainer/begeleider gezamenlijk 90 km zwemmen, fietsen en rennen

Gecontroleerd
De race wordt net als in voorgaande jaren van start tot finish gecontroleerd en dat betekent dat de Amsterdam Rotterdam Triathlon drie gezamenlijke starts kent en dat alle deelnemers/teams met een camera moeten zwemmen, fietsen en hardlopen ter controle na afloop. Deelnemers die op de afzonderlijke onderdelen niet op tijd binnen zijn kunnen ivm afspraken met de gemeente inzake de veiligheid hun race niet vervolgen.
Klik voor vergroting