Sinterklaas komt eraan…

by redactie on 15 november 2023

in Waddinxveen

Zaterdag 18 november om 10.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten met De Stoomboot aan in Waddinxveen. Toch Sint? ‘Uh, jazeker. Maar dit keer ga ik aan de Zuidkade, ter hoogte van het Raadhuisplein, aan wal. Je weet het met die hefbruggen van tegenwoordig maar nooit, hè?’ Nadat Sinterklaas en Pieten door burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en kinderburgemeester Mathijs Verbaas zijn verwelkomd, lopen zij van de boot, tussen de kinderen door, naar de bus verderop het Raadhuisplein.

Het programma van de intocht ziet er als volgt uit:
10.00 uur aankomst met de boot aan de Zuidkade, bij het Raadhuisplein.
Daarna volgt een toer met de bus langs deze winkelcentra:

10.45 uur Zuidplashof

11.15 uur Ieplaan

13.00 uur Dorpstraat

13.30 uur Groensvoorde

14.00 uur Koningin Wilhelminaplein

14.30 uur Luifelbaan

15.00 uur Gouweplein – Marktstraat bij Cultuurhuys De Kroon

15.20 uur Gouweplein – Tussenzicht bij de Jumbo

15.45 uur Triangel – Parklaan, op het eiland (tot 16.15 uur)

Tip: Wie het leuk vindt om iets aan Sint te vertellen of misschien wel iets te geven, maakt daarvoor de grootste kans in de (kleinere) winkelcentra of op het eiland in Triangel.

Vanwege de te verwachte drukte adviseert ‘Wadd Bruist’, de organisator van de intocht in Waddinxveen, om lopend of op de fiets naar de aankomst bij het Raadhuisplein te komen. Wie toch met de auto komt, parkeert die het beste op het terrein bij het gemeentehuis (ingang Stationsstraat), bij de Passage (achter gebouw ‘Sleutelkwartier’) of op de loswal aan de Noordkade. De jaarlijkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen, Wadd Bruist, gemeente Waddinxveen, ap-art.net, Concorp. Zie voor meer informatie www.facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen.