Ondernemersprijs Midden-Holland…

by redactie on 31 januari 2023

in Waddinxveen

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk, Vanderloo uit Waddinxveen en DWA uit Gouda, gisteravond in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023.

Fotografie Aschwin Snel

In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Marion Mulder van Mulder Mode bekend dat Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken door de jury als winnaar was aangewezen. Loco-burgemeester Pascal van der Hek van de gemeente Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, overhandigde de trofee. De jury spreekt in haar rapport over “één en al dynamiek”, “vol passie” en “genieten op elk niveau”.

Bremmer Schoenen uit Waddinxveen en Het hofje van Jongkind uit Gouda waren ook genomineerd in deze categorie. Hun juryrapporten vermelden onder andere “Er heerst veel enthousiasme en energie bij Bremmer Schoenen, men verstaat het vak.” En “De warmte die deze zaak uitstraalt , de heerlijke koffie en gerechten maken van een bezoek aan het Hofje van Jongkind een meer dan bijzonder en ontspannen moment.”

In de categorie MKB maakten oud-winnaars Yvonne en Jorden Oostdam van Melkveebedrijf Oostdam de keuze van de jury bekend. Broers Henry en Laurens van der Loo ontvingen hun trofee uit handen van de Waddinxveense burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. De jury zei over hen onder meer; “Vanderloo’s succes is gebaseerd op kwaliteit, persoonlijke aandacht en vertrouwen. Met die ingrediënten ontstaat de magie in hun evenementen.”

Bezorging Zonder Zorgen uit Gouda en Firecom BV uit Lekkerkerk waren ook genomineerd in deze categorie. Over hen schreef de jury in haar rapport; “De jury is ervan overtuigd dat het vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf Bezorging zonder Zorgen, met een hoge gunfactor, kan uitgroeien tot marktleider in pakket- en transportdiensten in en rondom Gouda.” en “Firecom is een schoolvoorbeeld van hoe je kunt concurreren op toegevoegde waarde. De jury is van mening dat het bedrijf van deze jonge ondernemer enorme potentie heeft om door te groeien.”

In de categorie Grootzakelijk las oud-winnaar Diederik Vergeer van Vergeer Holland de juryrapporten voor en maakte bekend dat DWA door de jury tot winnaar verkozen was. De Goudse burgemeester Pieter Verhoeve en de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk Michiel Grauss reikten gezamenlijk de trofee uit aan Eloi Burgdorf en Jaap Dijkgraaf. Burgemeester Verhoeve had zijn collega hiertoe uitgenodigd omdat DWA in voorgaande jaren gevestigd was in Bodegraven. De jury karakteriseerde DWA als gids naar de toekomst en een duurzame economie.

Dierenartsenpraktijk Bodegraven en Van Noort Bedrijven uit Waddinxveen waren ook genomineerd in deze categorie. Dierenartsenpraktijk Bodegraven werd in het juryrapport beschreven als zeer professioneel waarbij specialisatie centraal staat en dagelijks gewerkt wordt aan het optimaliseren van klanttevredenheid, duurzaamheid en innovatie. Ook van Noort kreeg een zeer positieve boordeling met als slotzin; De slogan van Van Noort is “compleet in logistiek” en daar is niks van gelogen.
Presentator Wilfried de Jong leidde het programma van dit feestelijke evenement met verve en interviewde de genomineerden, de burgemeesters van de vijf deelnemende gemeenten, de voorzitter van de Stichting Ondernemersprijs Midden-Holland René Mascini en juryvoorzitter Daniël Westerhuis. Op de vraag waarom juist deze bedrijven genomineerd waren lichtte de juryvoorzitter toe” De bedrijven die hier vandaag op het podium staan voegen allemaal veel waarde toe aan hun omgeving en weten bovendien maatschappelijke veranderingen goed in te bedden in hun organisatie en lopen soms zelfs op maatschappelijke thema’s vooruit. Daarom zijn het prachtige bedrijven”.

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.
De volledige juryrapporten en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op de website van de Ondernemersprijs Midden-Holland. www.ondernemersprijs-mh.nl