Sinterklaas komt naar Waddinxveen…

by redactie on 10 november 2022

in Waddinxveen

‘Foto: Bert van Helden’

Wanneer alles volgens plan verloopt, legt de boot van Sinterklaas op zaterdag 12 november om 10.00 uur bij de Nesse in Waddinxveen aan. Hier zal burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis samen met kinderburgemeester Ruben Boekhout en heel veel kinderen en hun (groot)ouders de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen.

Het programma van de intocht in Waddinxveen ziet er als volgt uit:

10.00 uur        aankomst met de boot aan de Nesse. Daarna volgt een toer met de bus langs deze winkelcentra:

10.45 uur        Zuidplashof

11.15 uur        Ieplaan

13.00 uur        Dorpstraat

13.30 uur        Groensvoorde

14.00 uur        Kon. Wilhelminaplein

14.30 uur        Luifelbaan

15.00 uur        Gouweplein – Marktstraat bij Cultuurhuys De Kroon

15.20 uur        Gouweplein – Tussenzicht bij de Jumbo

15.45 uur        Triangel – Parklaan, op het plein van basisschool CBS TOV

Vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisator van de intocht, het Ondernemers Platform Waddinxveen, om lopend of op de fiets naar de aankomst aan de Nesse te komen. Wie toch met de auto komt, parkeert die het beste op het terrein bij het gemeentehuis of op de loswal aan de Noordkade.

Wie het leuk vindt om iets aan Sint te vertellen of misschien wel iets te geven, maakt daarvoor de grootste kans in de winkelcentra of op het schoolplein.

Speciaal voor kinderen met een glutenintolerantie heeft BakPiet strooigoed gebakken die Glutenvrije Piet ronddeelt. Hoe zij hem herkennen? Aan de oranje vlag boven zijn hoofd. In zijn tas zit alleen glutenvrij strooigoed dat niet vermengd is met ander snoepgoed. Andersom herkent Glutenvrije Piet die kinderen aan hun Pietenmuts of de kleurplaat die zij via www.facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen kunnen downloaden en bij de intocht op het hoofd dragen of omhoog houden. Zoek elkaar dus op!

Op 12 november kun je Sinterklaas van ongeveer 9.05 tot 11.00 uur live bij RTW FM volgen via de ether op 105.8 Mhz, DAB+ 7B (Lokaal 47) en via de livestream op www.rtw.nl.  Zo kunnen kinderen die niet naar de Sint kunnen komen toch het feest thuis of onderweg meebeleven. De avond ervoor, even na 19.00 uur, heeft Ivar Sip van RTW FM telefonisch contact met de Sint op de boot.