Zondagmiddagconcert 30 oktober Pianorecital Ischico Velzel…

by redactie on 20 oktober 2022

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Op zondagmiddag 30 oktober 2022 geeft Ischico Velzel om 15:00 uur een pianorecital. Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Haar pianospel wordt omschreven als: moeiteloos, vol expressie en technisch zeer vloeiend. Ischico speelt werken van Scarlatti en Beethoven en na de pauze werken van de meer onbekende componisten: de Larroccha, Granados en Medtner. Als primeur heeft MiW voor dit prachtige solo pianorecital een vleugel ter beschikking gesteld van de concertpianiste.

Programma:
D. Scarlatti Sonate K. 27 in B klein
Sonate K. 13 in G groot
L. van Beethoven Sonate Opus 101
A. de Larrocha Selectie uit Pecados de Juventud
E. Granados Quejas, o la Maja y el Ruiseñor
El Fandango del Candil
N. Medtner Sonate-Skazka

Ischico heeft de lichtere stukken gemengd met de zwaardere stukken. De Alicia de Larrocha is licht en zal ongeveer 15 minuten duren. De Granados die erna komt is erg verhalend en de fandango is gebaseerd op een volksdans.  Van Beethoven is de lichtere sonate in het programma verwerkt, in plaats van de zware Opus 90. Medtner’s sonate is vrij zwaar, maar omdat dit zijn ‘sprookjes’ sonate is en een klapstuk, is die sonate aan het einde van het programma geplaatst. Achtergrond: Ischico’s voorliefde voor Spaanse muziek bracht haar naar Barcelona waar zij in 2019 haar Master of Music afrondde bij Spaanse muziekspecialist Albert Attenelle aan Conservatori Superior de Música del Liceu.

Haar tweede master deed ze aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ze studeerde bij meesterpianisten Petras Geniušas en Fali Pavri. Ischico is dankbaar dat haar masters financieel ondersteund werden door het VSB Fonds, het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi.
In 2021 won Ischico de eerste prijs van The Lamond Prize met haar uitvoering van Medtners Sonate-Skazka. Zij was meerdere keren te horen op nationale radio en kreeg masterclasses van onder andere Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Hortense Cartier-Bresson en Joanna MacGregor. Ischico voelt zich erg thuis op het concertpodium en heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), Paleis het Loo (Apeldoorn), Casa Battló (Barcelona) en Sloane Square (Londen). Naast solopianiste is Ischico ook actief kamermusicus.

Uitvoering: Zondag 30 oktober 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren via de website of aan de zaal.

Telefonisch reserveren kan via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00.
Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308963210 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.