Aanvragen kindpas Waddinxveen weer mogelijk…

by redactie on 3 september 2022

in Waddinxveen

Stichting Leergeld en de gemeente Waddinxveen geven dit najaar weer de Kindpas uit. De pas is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen met weinig inkomen. Op de pas staat een bedrag dat bij verschillende winkels besteed kan worden. Van 1 september tot en met 1 oktober 2022 kunnen ouders de pas voor hun kinderen aanvragen via www.leergeldwaddinxveen.nl. De pas kan gebruikt worden tot en met 31 december 2022.

De gemeente en Stichting Leergeld vinden het belangrijk dat alle kinderen voluit kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Want nu meedoen is straks meetellen. Op de pas staat een geldbedrag dat afhangt van de leeftijd van het kind. Daarmee kunnen bijvoorbeeld kleding, sportspullen, schoenen of een cadeautje voor de feestdagen gekocht worden. Ook een bezoek aan het zwembad is mogelijk.
Al een paar jaar wordt de Kindpas met succes uitgegeven.

Ouders kunnen de Kindpas aanvragen bij Stichting Leergeld. Huishoudens met een inkomen tot 1944 euro per maand (voor gehuwden en samenwonenden) of 1361 euro (alleenstaande ouders) kunnen de pas aanvragen via leergeldwaddinxveen.nl. Ouders die bij de gemeente en bij Leergeld bekend zijn krijgen een brief waar alle informatie in staat. Ook gezinnen die geen brief hebben gekregen maar wel aan de inkomensgrens voldoen, kunnen de Kindpas aanvragen. Dat betreft bijvoorbeeld werkende ouders en zelfstandigen met een laag en onregelmatig inkomen.