Campagne NO SHANK Jongerenwerk Waddinxveen…

by redactie on 5 maart 2021

in Ingezonden berichten

Er is de afgelopen tijd in het nieuws veel aandacht besteed aan toenemend wapenbezit onder jongeren. Diverse gemeenten komen in actie. Ook vanuit het jongerenwerk werken we aan voorlichting en bewustwording bij jongeren. Om jongeren te informeren over de oorzaak en gevaren van wapenbezit, hebben we vanaf 1 tot en met 31 maart a.s. een campagne met als naam No Shank.

Tijdens deze campagne:

  • informeren we jongeren over No Shank. We delen feiten en cijfers over wapenbezit, en geven antwoord op de vraag waar de naam No Shank vandaan komt.
  • interviewen we jongeren op straat en we zetten een enquête uit om zo een beeld te krijgen van wapenbezit.
  • gaan we in gesprek met een wijkagent over de gevolgen van wapenbezit.
  • geven we adviezen als ‘waar kun je je mes inleveren?’ ‘Wat doe je als je iemand kent met een wapen?’ ‘Wat als jij je onveilig voelt?’

Tijdens deze campagne delen we online posts op Instagram om de bewustwording te vergroten. We koppelen de campagne aan #noshank. Er staat een actiepagina op de website: www.ikbenervoorjou.nu/noshank.

Wilt u meer weten over het jongerenwerk of STJJMH? Kijk op onze websites (www.stjjmh.nl of ikbenervoorjou.nu/waddinxveen/) of neem contact met ons op! We helpen u graag verder.