Nieuw! E-Chopper Gouda…

by redactie on 8 februari 2021

in Regio

Vanaf 10 februari is er een nieuw uitje voor inwoners en bezoekers van Gouda. Stap op een E-Chopper of E-fatbike van E-chopper Gouda en beleef het Groene Hart op een unieke manier! Laat je meevoeren langs de Reeuwijkse Plassen of de Meije, vergaap je aan het groene polderlandschap en geniet in stilte van het moois dat je onderweg tegenkomt. Van kaasboerderijen tot bijzondere molens en van historische dorpen en stadjes tot fijne horecapareltjes. Coronaproof, duurzaam en fun.

Wat is een E-Chopper…
Een E-Chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets, met een stoer uiterlijk dat is gebaseerd op de Harley Davidson motor. Met een topsnelheid van 25 km per uur en een actieradius van 0-70 km is de E-Chopper uitermate geschikt om op een ontspannen manier de regio te ontdekken. Geheel geruisloos en zonder de natuur te belasten. Je hebt voor het berijden van de E-Chopper je scooter- of autorijbewijs nodig, de minimumleeftijd is 16 jaar.

De E-Fatbike…
Minstens net zo stoer zijn de E-Fatbikes. Deze unieke E-Bike heeft een minimalistisch design dat strak is afgewerkt en er met glimmende spatborden, de speciale dikke retro racebanden en het leren zadel geweldig uitziet. De E-Fatbike is voor elke lengte instelbaar, dus comfort is verzekerd. Uiteraard is hier geen rijbewijs voor nodig, dus ook geschikt voor jongeren.

Locatie Klein Amerika…
Voor de plek van de verhuur is gekozen voor de Fietsenstalling naast de Chocoladefabriek op Klein Amerika. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid en binnen 5 minuten rijd je de omliggende polders in, of je nu de Krimpenerwaard, de Zuidplaspolder of het plassengebied van Nieuwkoop of Reeuwijk wil verkennen. Ook de combinatie met de Chocoladefabriek geeft veel voordelen.

Samenwerking met de Chocoladefabriek…
De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische omgeving waar altijd iets te doen en te ontdekken is. Sinds 2014 biedt de Chocoladefabriek het onderkomen van de Stadsbibliotheek Gouda, Streekarchief Midden-Holland, Drukkerswerkplaats Gouda en Kruim – eten & drinken. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe initiatieven en samenwerkingspartners, maar een nieuwe bewoner moet inhoudelijk wel iets toevoegen aan het geheel,” geeft Erna Staal, directeur van Bibliotheek Gouda, aan. “Toen Jaco en ik met Remko in gesprek raakten, zagen wij direct de mogelijkheden. Zo gaan we vanuit de Chocoladefabriek (bibliotheek, streekarchief, Libertum) aan de slag om mooie en originele routes in en om Gouda te ontwikkelen met bijzondere thema’s. Denk bijvoorbeeld aan een route die is gebaseerd op beeldende kunst in de open lucht, of het werk van Leo Vroman, of langs belangrijke historische locaties. We zitten boordevol ideeën en hebben er zin in gezamenlijk aan de slag te gaan.” Jaco de Vries, eigenaar van Kruim, voegt hier direct aan toe, “ook wij zien veel mogelijkheden, we gaan met elkaar mooie arrangementen samenstellen om er zo een compleet uitje van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een picknick voor onderweg of juist een mooie borrelplank bij terugkomst.”

Hoe werkt het?
Op de website e-choppergouda.nl staan alle mogelijkheden voor de verhuur en kan direct worden gereserveerd. Je huurt een E-Chopper of E-Fatbike vanaf een periode van 3 uur à € 37,50. Het gezicht van de E-Choppers wordt Jochem Zwanenburg. Bij aankomst op Klein Amerika ontvangt hij de rijders, geeft de instructie voor gebruik en biedt tips en mogelijke routes voor een mooie tocht. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt Jochem. “Normaal gesproken ben ik nu druk met de voorbereidingen voor alle events. Ik ben blij dat ik weer lekker aan de slag kan en vind de E-Choppers geweldig.”

Coronaproof uitje…
Uiteraard houdt E-Chopper Gouda zich aan alle richtlijnen die het RIVM opstelt. Deze staan vermeld op de website en worden continu aangepast naar de actuele situatie. “Het is natuurlijk zo dat iedereen er enorm naar uitkijkt om weer op pad te kunnen, lekker naar buiten. Laten we hopen dat het mooie weer in aantocht is,” roept Jochem. “Eerst met z’n tweetjes op bijvoorbeeld een avontuurlijke Valentijns date, maar later ook als teamuitje of bijvoorbeeld met je hele gezin, familie of vrienden.”

E-Chopper Gouda…
E-Chopper Gouda is een nieuw initiatief van Grand Canyon Events. “Nu de evenementen al een tijdje stil liggen zijn we gaan zoeken naar nieuwe mogelijkheden”, vertelt Remko van der Hammen. “Daarbij hebben we vooral gekeken naar wat er wel mogelijk is en wat er goed aansluit bij onze kwaliteiten. Na meerdere brainstormsessies en onderzoek kwamen we terecht bij Spyder Wheelz en we waren direct enthousiast. We geloven erin dat we hiermee een aanvulling hebben op het brede aanbod dat Gouda al heeft en we hebben er vertrouwen in dat we hiermee met onze expertise op gebied van communicatie, toerisme en logistiek een mooie nieuwe uitdaging te pakken hebben”, vult Remko vol vertrouwen aan.