Toos superieur in finale turncompetitie…

by redactie on 1 juli 2019

in Sport,Waddinxveen

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor de turncompetitie finale te Woerden.

Toos begon sterk op burg en kreeg op dit onderdeel ook de hoogste score. Ook bij overige toestellen eindigde de Waddinxveense formatie als 1e. Toos was zaterdag veruit de sterkste in de finale in poule 5, waarbij met liefst 12 punten verschil Mobilee uit Woerden, DOS uit Schoonhoven en Thor uit Bergambacht werden verslagen.

Dezelfde dag stond de instapfinale D1 met Alyssa van der Kaay, Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen op het programma. In een zeer warme turnhal streden deze meisjes tegen 33 turnsters uit heel Zuid-Holland. Alyassa behaalde op sprong een 3e plek, Fleur deed dit op brug en Lotus werd 1e op vloer. In het eindklassement werd Lotus 4e, Fleur 6e en Alyssa 7e.